Cittaslow – det gode liv i vakre omgivelser.

DSC_6942
Den oransje sneglen – symbolet på Cittaslow.

Tharaniga var ekstra entusiastisk for dag fire av turneen. Denne dagen dro vi til hennes hjemkommune Lund og nabokommunen Sokndal. I Lund besøkte vi hjørnesteinsbedriften Nor-Dan på Moi. En omlegging til fornybarsamfunnet betyr at vi må satse mye innovasjon, utvikling og nye grønne arbeidsplasser, men det betyr også at vi må bidra til å bevare det næringslivet vi allerede har, blant annet tradisjonell industri som Nor-Dan. På Moi ble det selvsagt også en del prat om høyhastighetstog på Sørlandsbanen.

Sokndal var Nordens første Cittaslowkommune. Cittaslowbevegelsen startet i Italia på slutten av 1990-tallet, med opphav i Slow Foodbevegelsen. Cittaslow handler om større fokus på miljøvennlige verdier, om å bevare lokalt mangfold, om matkultur og gode lokale råvarer, om kvalitet heller enn kvantitet, om trivelige og tilgjengelige offentlige rom, om økologisk og sosiale bærekraft, kort sagt – om det gode liv.  På mange måter det samme verdisynet som grønne partier er bygget på :)

DSC_6906
Naturskjønt på vei til Moi, med Tharaniga L. Rajah
DSC_6921
Lokalpatrioten i Tharaniga kommer til syne :)
DSC_6924
I Nor-Dans laboriatorium der de tester hvor mye vinduene tåler.
DSC_6933
På stand på Hauge i Dalane. Med Kjetil Endresen fra Sokndal og Tharaniga L. Rajah fra Lund.
DSC_6936
Stekende sol og hyggelige folk på Hauge.
DSC_6940
Utrolig koselige Sogndalsstrand.

Reisefølge: Torfinn Ingeborgrud (foto), Tharaniga L. Rajah, Eline Vigre og Kjetil Endresen.

Legg inn en kommentar