Gjenåpning av jernbane og nytt lokallag

DSC_7161
Dresin på Ålgårdbanen med NRK Rogalands utsendte radioreporter som passasjer.

I Storbritannia er det i vinden å gjenåpne gamle jernbanestrekninger. Bra for lokalsamfunnene og bra for miljøet. I Norge bør denne trenden starte med å gjenåpne Ålgårdbanen mener Ålgårdbanens venner. Det er jeg enig med dem i. Ålgårdbanen kan åpnes i løpet av noen få år, dersom det bevilges midler til det. Det er ikke spesielt dyrt og det kan flytte mye trafikk fra vei til bane mellom Ålgård og Stavanger. På onsdag kjørte Torfinn og jeg dresin fra Figgjo stasjon til Ålgård. Dresinkjøring kan anbefales, men neste gang jeg kjører på denne strekningen håper jeg at det er med tog.

DSC_7185
Stand foran Stasjonen senter på Ålgård, forhåpentligvis ligger der en ordentlig jernbanestasjon her igjen om noen år.

 

Torsdag seilte vi til Kvitsøy, en av Rogalands minste kommuner. Ole Olsen, daglig leder av Thor Melings Trevarefabrikk og styreleder i Norsk Trevare, ga oss et innblikk i hva bransjen sliter med, blant annet at rammebetingelsene i Norge gjør det vanskelig å være konkurransedyktige og at det offentlige ikke prioriterer å benytte norske bedrifter og tre fremfor PVC i vinduer. Han var bekymret over manglende vilje til å støtte næringen før den har forsvunnet ut av Norge, og med den mye fagkompetanse. Han opplever at mye lovverk er laget med tanke på store selskaper og ikke for tradisjonelle familiebedrifter. Med oss på turen hadde vi en journalist og en fotograf fra Morgenbladet.

 

DSC_7189
Ole Olsen driver trevarefabrikk med 13 ansatte på Kvitsøy, en øy uten trær.
DSC_7190
Fyret på Kvitsøy.
DSC_7194
Første bad etter at jeg brakk høyrearmen (til ære for Morgenbladets fotograf). Muligens ikke 100% gjennomtenkt, men kunne konstatere at det har blitt sommertemperaturer i vannet :)

 

Randaberg og Sola fikk sitt eget lokallag på fredag etter stand i begge kommuner og besøk på Vistnestunet.

 

DSC_7199
Stand på Solakrossen med Eline og Nataniel.
DSC_7203
Sola og Randaberg MDG ble stiftet.

 

 

Reisefølge: Torfinn Ingeborgrud (foto), Eline Vigre og Nataniel, Audun Sutterud, Kari Sutterud, journalist og fotograf fra Morgenbladet.

Legg inn en kommentar